futuristisk skyline

Glasbranschföreningen: Material om branschen och övningar

33
Ladda ner
Företagen i glasbranschen har stort behov av rekrytera utbildad personal, vilket gör att framtidsutsikterna är goda för den som vill utbilda sig och arbeta i branschen.

 

Användningsområdena för glas är många och andelen glas i byggnation ökar stadigt. Det beror bland annat på att den snabba teknikutvecklingen i branschen, som ger glaset nya användningsområden, funktioner och möjligheter. Glas är dessutom ett miljövänligt material som är beständigt när det är monterat och enkelt att återvinna när det kasseras. Företagen i glasbranschen har stort behov av rekrytera utbildad personal, vilket gör att framtidsutsikterna är goda för den som vill utbilda sig och arbeta i branschen. Inom glasbranschen finns många specialyrken och det är mycket vanligt att företagen väljer att bli specialister inom ett område, här kan dul äsa mer om vad du kan arbeta med. 

 

Glasbranschföreningen har tagit fram läromedel som är anpassade till lärlingsutbildningen och utbildning på gymnasiet och Komvux, dessa kan beställas från föreningens webbshop. Här finns också glasövningar att genomföra med elever på gymansieskolans bygg-och anläggingsprogram. 

 

 

 

Relevant forskning

Relaterade metoder