Teknikföretagen: Hack the world

36
Hack the World är Teknikföretagens samlade initiativ för att förändra bilden av teknikbranschen. Syftet är att få fler unga att intressera sig för teknik och söka sig till teknikutbildningar.

 

Hack the World är ett initiativ som går ut på att få fler unga människor att vara med och förändra världen med hjälp av teknik. Idag tror många att alla som jobbar med teknik är personer som gillar att koda eller är sjukt bra på matematik. Det är inte sant. Man kan jobba med teknik på väldigt många olika sätt.

 

Vad teknik framförallt handlar om är att lösa problem och se till att världen går framåt. Vill du till exempel stoppa klimatförändringar eller se till att kläder kan byta färg för att matcha bättre? Då är du en world hacker, och skulle passa bra för att jobba med teknik. Här kan du läsa mer och bli inspirerad! 

 

Du som tekniklärare har en enormt viktig roll att fylla när det kommer till att göra teknikämnet mer tillgängligt för alla. Här hittar du hjälpmedel och inspiration att använda i din undervisning.

 

 

 

 

Relevant forskning

Relaterade metoder