Womengineer: Är du i behov av lite inspiration?

  1 25
Alla är vi i behov av lite inspiration ibland, även om vi vet vad vi vill plugga eller jobba med i framtiden. Därför har tagit fram några av våra favoritklipp som vi hoppas kan ge lite inspiration till ingenjörsyrket.

 

Vi som arbetar med Womengineer drivs alla av samma mål: att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga. Vi gör detta eftersom vi tror att en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige. Womengineer är en ideell allmännyttig organisation som består av styrelsen, projektgruppen och diverse kvinnliga ingenjörsstudenter som bloggar om det vardagliga livet som student.

 

En ingenjör jobbar med problemlösning i alla dess former. Detta kan innebära alltifrån att designa VM-bollen i fotboll, utveckla appar till mobilen eller forska fram livsviktiga läkemedel. Låter det väldigt brett? Det är det! Här kan du ta del av bloggar och intervjuer för mer information om vad en ingenjörsstutent och yrkesverksam ingenjör gör, här finns också en frågebank med svar på de vanligaste frågorna om att bli ingenjör.

 

 

 

Relevant forskning

Relaterade metoder