Dummybild

Praoguiden – ett interaktivt material för elever, skola och arbetsliv

Praoguiden är ett digitalt stödmaterial som på ett lättillgänligt sätt ska öka kunskapen om prao.

Guiden, som tagits fram av Göteborgsregionen (GR), syftar till att förbereda elever, lärare och arbetslivet både inför, under och efter praoperioden.

Praoguiden Elev

Det här materialet riktar sig till dig som är elev. Här får du veta vad prao är, varför man gör prao och så kan du se filmer där tidigare praoelever berättar om sina upplevelser. Du får också massa bra tips på hur du kan förbereda dig inför prao, exempelvis hur du kan kontakta din handledare på praoplatsen.

Praoguiden Pedagog

Det här materialet är ett pedagogiskt verktyg som du som är lärare eller studie- och yrkesvägledare kan använda i klassrummet. Med den här interaktiva presentationen kan du initiera samtal med eleverna om prao och varför prao är viktigt. Presentationen inleds med några tankeställare kring prao som leder in till övningar som eleverna kan göra. Du har rollen som facilitator och guidar eleverna framåt genom presentationen.

Praoguiden Arbetsliv

Det här materialet riktar sig till er som vill komma igång med prao och ta emot praoelever. Det riktar sig även till er som redan tar emot elever, men som känner att ni behöver lite vägledning och ny inspiration. Materialet stöttar er under hela veckan. Ni får exempelvis förslag på upplägg, gemensamma aktiviteter och uppgifter som eleverna kan göra på egen hand.

Publicerat: